Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-09@06:59:28 GMT

زنان مازندرانی و آنچه از آن فاصله دارند

تاریخ انتشار: ۳ بهمن ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۲۰۴۵۳۱

زنان مازندرانی و آنچه از آن فاصله دارند

ایسنا/مازندران طبق قانون برنامه ششم توسعه تا سال ۱۴۰۰، سی درصد مناصب مدیریتی باید در اختیار بانوان قرار گیرد، این در حالی است که تاکنون تنها ۱۹ درصد مناصب مدیریتی استان مازندران در اختیار بانوان قرار گرفته است.

بانوان و مسئولیت های اجرایی همیشه به عنوان یکی از مهمترین دغدغه های فعالان حوزه زنان و خانواده مطرح است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 این قشر نیمی از جامعه را تشکیل می دهد که به تازگی گوی رقابت را در بسیاری از حوزه ها از جمله کسب دانش از مردان ربوده اند به طوری که در سال‌های اخیر میزان قبولی دختران در کنکور سراسری نسبت به پسران به بیش از ۵۰ درصد رسیده است، همچنین امروزه در مشارکت امور عام المنفعه و خدمات عمومی به ویژه در تجربه مقابله با همه گیری بیماری کووید-۱۹ این زنان بودند که همپای مردان پیش قراول امور خارج از خانه و یاری رساندن به اقشار مختلف مردم بودند. با این همه اما همچنان بسیاری از مناصب اجرایی کشور به ویژه در سطوح بالاتر از آن مردان است، این موضوع به حدّی آشکار و غیرقابل چشم‌پوشی است که یکی از مصوبه های قانون برنامه ششم توسعه اختصاص ۳۰ درصدی مناصب اجرایی کشور تا سال ۱۴۰۰ به زنان است.

در استان مازندران نیز از اوایل دهه ۹۰ توجه به نقش آفرینی زنان در عرصه های مختلف دولتی مورد توجه مسئولان قرار گرفته است، در همین زمینه سمیه قاسمی طوسی مدیرکل امور بانوان و خانواده مازندران طی مصاحبه ای که تیرماه امسال انجام داد با اشاره به افزایش حضور بانوان در مناصب اجرایی مدعی شد که از سال ۹۲ تا کنون حضور بانوان در عرصه مدیریتی استان رشد ۵۰ درصدی داشته است و سهم زنان در مناصب مدیریتی مازندران به ۱۹ درصد افزایش پیدا کرده است.

با این حال اما به نظر می رسد میزان نقش زنان در امور مدیریتی استان همچنان با شرایط ایده آل فاصله معناداری دارد به طور مثال در انتخابات ششمین دوره شوراهای شهر تنها بیست کرسی از ۳۳۶ کرسی پارلمان شهری در مازندران به زنان رسید.

در همین زمینه زینب سلطانی نخستین بانوی بخشدار در شهرستان آمل که از مهرماه ۹۷ به مدت ۲ سال در این جایگاه قرار داشت در رابطه با تجربیات و چالش های خود در نقش یک مدیر دولتی به عنوان یک زن می گوید: نخستین مسئله برای من، قبول مدیریت یک زن برای مجموعه اعم از کارکنان، دهیاران، شوراها، مهندسین فنی و حسابداران بود، زیرا سابقه کم بنده و همچنین محدودیت جنسیتی در جایگاه مدیریتی به عنوان بخشدار مرکزی شهرستان آمل با توجه به حجم بالای کار در این حوزه که از گستردگی و پراکندگی جمعیتی به ویژه در بخش روستایی نشات می گرفت پذیرش مدیریت یک زن در این جایگاه را برای همکارانم سخت می کرد .

سلطانی با اشاره به تلاش های خود برای تغییر ذهنیت ها و حضور در مناسبت هایی که او از آنان به عنوان "مناسبت های مردانه" یاد می کند، افزود: نه تنها این مسئله را هیچ گاه برای خود دشوار نکردم بلکه سعی کردم در عین حفظ خطوط قرمز با ارتباط گیری مناسب و شرکت در مناسبت های مردانه مانند مجالس ترحیم و عزاداری و مسافرت های یکروزه که اکثر همراهان را مردان تشکیل می دادند ذهنیت همکارانم را نسبت به مدیریت خود تغییر دهم.

وی در ادامه با اشاره به روحیات زنان در اجرای قانون و مشکلاتی که در این زمینه برایش فراهم شد، گفت: پس از تغییر ذهنیت ها و شکستن حصارها نوبت به اجرای برنامه هایم‌ رسید از آنجا که زنان در رعایت قوانین سختگیرانه تر از آقایان عمل می کنند نیاز به زمان داشتم تا امورات را گام به گام با اجرای قوانین پیش ببرم و زمانی که در این مسیر دست بسیاری از سودجویان کوتاه شد سنگ اندازی ها نیز آغاز گردید.

سلطانی در پایان با اشاره به تجربه خود در بخشداری آمل خاطر نشان کرد: پذیرش مدیریت یک زن در مجموعه دولتی برای ارباب رجوع قابل باورتر است تا همکاران، زیرا ارباب رجوع‌ها به حرف ها و قول‌ های یک زن اعتماد بیشتری دارند تا یک مدیر مرد، به همین دلیل معمولا در مجموعه تحت مدیریت یک زن تنش های کمتری وجود دارد .

اما با توجه به آنچه گفته شد ذکر یک نکته در رابطه با استفاده از ظرفیت زنان در حوزه های مدیریتی ضروری است، اینکه حضور زنان در عرصه های مدیریتی با توجه به تمام شایستگی هایی که این قشر از جامعه دارد در خور شان و جایگاه آنان نیست پر واضح و غیرقابل انکار است اما این موضوع نباید سبب آن شود که بدون هیچ گونه سیاست گذاری و صرفا به دلیل پر کردن خلاء کمیتی میان زنان و مردان در حوزه مدیریتی، بخشی از پست های اجرایی را به آنان بخشش داد.

به اعتقاد نگارنده مهمترین موضوع در رابطه با زنان و ساختار سیاسی، اجرای به چون و چرای "عدالت اجتماعی" است، این بدین معناست که حکومت باید شرایطی را فراهم نماید تا هم زنان و هم مردان از موقعیت های برابری برای کسب آموزش و توانمدسازی برخوردار باشند، سپس بر حسب شایستگی و توانمندی هر فرد خارج از جنسیت خویش و نسبت های کمی به یکدیگر به تقسیم نقش ها پرداخت، البته نباید از یاد برد که جنبه دیگر موضوع پذیرش خود جامعه نیز هست که از راه فرهنگ سازی تحقق می یابد، به طور مثال اگر همین حالا هم شاخص های کیفیت زندگی در کشورهایی که مدیران ارشد آن را زنان تشکیل می دهند با ملل دیگر بسنجیم به حقایق غیر قابل کتمانی خواهیم رسید که نشان از ظرفیت های بالقوه زنان در عرصه های مختلف مدیریتی دارد.

محمد قنبرنیا - تحلیلگر مسائل سیاسی

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی سیاسی حقوق زنان تساوی حقوق زن و مرد عدالت اجتماعی روز زن استانداری مازندران مدیریت یک زن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۰۴۵۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بانکی پور سند روابط جنسی مردان ترکیه با زنان پُرشمار را منتشر کرد | عدد یاد شده به چه معناست؟ +لینک منبع

 روز گذشته اظهارات جنجال بر انگیز یک نماینده مجلس در صدر اخبار رسانه ها قرار گرفت و بازتاب های گسترده ای در میان اقشار مختلف جامعه را در پی داشت.

این نماینده مجلس شورای اسلامی که از قضا عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی هم هست در مصاحبه ای تلویزیونی در مورد حجاب نَقبی به روابط نامشروع در کشور ترکیه زده و گفت: رهاورد کشف حجاب آتاتورک، این شده که در ترکیه به طور متوسط هر مردی با ۱۵ زن شریک جنسی است؛ این متوسط است؛ یعنی ممکن است یکی ۵۰ تا داشته باشد و یکی ۵ تا!

این اظهارات امیر حسین بانکی پور در مورد همسایه شمال غربی جمهوری اسلامی واکنش هایی در پی داشت،از فعالان رسانه ای و سیاسیون گرفته تا همکاران وی در مجلس. دولت و مردم ترکیه هم بماند.

در پی این موضع گیری های انتقادی به سراغ این نماینده اصفهان رفتیم و با وی گفت و گویی در مورد این اظهارات انجام دادیم . بانکی پور گفت این آمار را بر اساس سایت آمار جهانی در مورد گزارش های جمعیت اعلام کرده و لینک این سایت را بعنوان سند برای ما ارسال خواهد کرد .وی به خبرآنلاین گفت:الان شما فضای فیلم های ترکیه ای را هم نگاه کنید می بینید که این موضوع دارد با فرهنگ این کشور عجین می شود.

گفتنی است اگر چه ایشان آدرس سایت مورد نظر را ارسال کرد ولی با یک بررسی اجمالی متوجه شدیم که عدد یاد شده مربوط به کل دوران زندگی هر مرد است که ترجمه و جدول یاد شده در ذیل موجود است.

مشروح این گفت و گو خبرآنلاین را با امیر حسین بانکی پور بخوانید:

گفته اخیر شما در مورد ارتباط جنسی مردان ترکیه خیلی جنجال آفرین شده ،صرف نظراز برخی موضع گیری ها سوال اساسی این است که منبع این آمار کجاست؟

این آمار جهانی است ،سایت آمار جهانی که یک سایت معتبر است این آمار را با عدد 14.5 منتشر کرده است.

برای کل دنیا و یا فقط کشور ترکیه؟

فقط ترکیه ،این سایت آمار ارتباط جنسی در کشور های مختلف را نوشته و برای ترکیه این عدد را گفته که جدول آن را برای شما ارسال خواهم کرد.

یعنی شما برای این حرف سند دارید؟

بله، ضمن اینکه من چیز جدیدی نگفته ام .سایت آمار جهانی گزارش های مختلف جمعیتی دارد و مرتب مورد استناد همه جا قرار می گیرد و این معتبرترین سایتی است که همیشه خبرگزاری ها از آن استفاده می کنند و من هم از این منبع نقل کردم و همانطور که قبلا گفتم الان جدول آن را برای شما ارسال می کنم. حتی در اینترنت هم اگر بنام سایت آمار جهانی سرچ کنید آن را خواهید دید.

ما علاوه بر هم کیش بودن به لحاظ فرهنگی هم با مردم ترکیه اشتراکاتی داریم و خیلی از آنها هم حجاب را رعایت می کنند ،فکر نمی کنید طرح این موضوع علاوه بر دولت ترکیه منجر به دلخوری مردم این کشور شود؟

من در آن مصاحبه تعریف مردم ترکیه را هم کرده ام و گفته ام مساجد خوبی دارد و آدم های با حجاب دارد.

منظور من آثار و تبعات این حرف است ، فکر نمی کنید در روابط دو کشور تاثیر منفی بگذارد؟

نه ببینید این چیزی است که در آمار آمده ،اگر واقعا این آمار غلط است باید ترکیه اعلام کند که این عددی که در سایت آمده غلط است.مثل اینکه من از سازمان ثبت احوال یک آماری را ذکر کنم و بگویم مثلا در فلان شهر آمار طلاق بیشتر است.

اصلا دولت ترکیه به کنار ،فکر نمی کنید این حرف توهین به مردم ترکیه باشد؟

وقتی یک چیزی برابر آمار ها مطرح می شود اگر این توهین باشد باید از اول اعلام کنند و بگویند این آمار غلط است .الان شما فضای فیلم های ترکیه ای را هم نگاه کنید می بینید که این موضوع دارد با فرهنگ این کشور عجین می شود.

شما خودتان هم سریال ترکیه ای نگاه می کنید؟

نه من نمی بینیم

در این برهه ای که ترکیه همراه با ما در مورد اسرائیل موضع گرفته ...

این صحبت من را اگر ببینید خواهید دید که یک ساعت و پنج دقیقه است و اصلا موضوع ترکیه نیست ،موضوع صحبت من کل سیر تحولات در مورد حجاب بوده و در وسط این صحبت حرکت آتاتورک بوده و ضربه ای که به ترکیه زده . این آمارهم همه جا بوده و منتشر هم شده است و اینکه از زبان من دارند نقل می کنند خُب شاید از برجسته کردن آن یک جمله قصد دیگری داشته باشند.

ببینید من قصد دارم با این مصاحبه یک مقدار شفاف سازی کنم .

من جدول آماری را می دهم خدمت تان و این آمار جهانی است و مرتبا هم در خبرگزاری های مختلف جهان و اروپا منتشر می شود.

پس در مجموع شما معتقد هستید این سخن نمی تواند تاثیر منفی در روابط دو کشور داشته باشد؟

بله ،شما هم لطف کنید متن را بدهید من چک کنم که دوباره داستانی نشود.

 

Average Number of Sexual Partners by Country 2024

https://worldpopulationreview.com/country-rankings/average-number-of-sexual-partners-by-country

ترجمه فارسی مبنای آماری:

میانگین تعداد شرکای جنسی بر اساس کشور 2024

اکثر افراد در طول زندگی خود چندین شریک جنسی دارند، با نظرسنجی ها میانگین جهانی 9 شریک جنسی در طول زندگی یک فرد نشان می دهد. میانگین تعداد شرکای جنسی می تواند از کشوری به کشور دیگر به طور قابل توجهی متفاوت باشد، زیرا هنجارهای فرهنگی می تواند تأثیر قابل توجهی بر تعداد افرادی که با آنها رابطه جنسی دارد، داشته باشد.

10 کشور با بالاترین میانگین تعداد شرکای جنسی

گفتنی است در پی این گفت و گو آقای بانکی پور توضیحی "در صورت امکان"انتشار ارسال نمودند که در ذیل می آید:

آمارها دروغ نمی گویند اگر جستجوگر باشیم.

توضیحات دکتر امیر حسین بانکی پور فرد درباره بخشی از مصاحبه با خبرگزاری رجانیوز پیرامون عواقب کشف حجاب در کشور ترکیه

بحث درباره عواقب کشف حجاب در ایران و حرکت و تمایل کنونی عده محدودی از افراد کشورمان، به سمت الگوهای ناموفقی است که بسیاری از کشورها سالها پیش تجربه کردند و تبعات آن آمارهای تکان دهنده ای را بجای گذاشته است.

چندین سایت معتبر بین‌المللی این آمار را تأیید کرده اند بهتر است بجای تشکیک با ذهن بیدار و جستجوگر، به دنبال حقیقت نتایج کشف حجاب، که برهنگی و سپس فروپاشی خانواده ها را در بر دارد باشیم.

امروز اگر حجاب در کشورمان جلوی برهنگی را گرفته است، نتیجه آن آمار های بسیار پایین تر کشورمان به نسبت کشورهایی است که درگیر آزادی های ظاهری اما مخرب باطنی هستند.

کاش مردم عزیزمان بویژه دختران و زنانمان متوجه این باشند که حجاب می تواند زن ایرانی را متمایز از زنان جهان کند.همانگونه که بسیاری از کشورهای اصیل در جهان با نگه داشتن لباس رسمی و اصیل خود ، باعث توجه و تشویق جهانیان گردیده اند .

با حجاب ، زن ایرانی می تواند وقار ، حیا و عفتش را به رخ جهانیان بکشد.

دیگر خبرها

  • رای تحسین برانگیز فدراسیون تاج!
  • تأثیری که بی‌حجابی در بدعاقبتی دارد
  • قرعه کشی لیگ دسته یک کشتی آزاد با حضور ۲ تیم مازندرانی
  • چه شده که زنان در ورزشگاه ها حرف های رکیکی می زنند که تا حالا مختص مردان بود؟
  • اشتیاق بانوان مازندرانی از شکوفه‌های نارنج / جای خالی مدیریت بر ماندگاری یک سنت دیرینه
  • ۱۰ دلیل برای بی خوابی در زنان | یک زن چقدر به خواب نیاز دارد؟
  • بانکی پور سند روابط جنسی مردان ترکیه با زنان پُرشمار را منتشر کرد | عدد یاد شده به چه معناست؟ +لینک منبع
  • اولین رنکینگ رسمی فوتسال جهان/ مردان ایران در رده چهارم، بانوان هشتم
  • اولین رنکینگ رسمی فوتسال جهان؛ مردان ایران چهارم، زنان هشتم
  • صعود تیرانداز مازندرانی به فینال تپانچه ۲۵ متر جهان